Wednesday, July 3, 2019

ПРОГРЕС = СМРТ

Либерални економисти кажу да данашњи тренд у Европи тзв. старење становништва а самим тиме и потреба за новом радном снагом никако не може да прође без „увоза“ страних радника. Дакле, по том моделу миграција је корисна ствар. Истовремено, исти ти либерали настоје да данашње друштво заразе са феминизмом, џендеризмом и хомосексуализмом. Ту се круг затвара.

Горе три споменута термина изазивају конфузију у модерном друштву о улогама мушкарца као оца, жене као мајке који заједно са децом чине породицу. Управо ово се дуго сматрало анахронизмом које је у току. Напротив, идеал данашњег друштва је геј пар. Међутим, он има један „мањи“ дефект. Не могу остварити потомство.

Дакле, у Европи, стопа наталитета из године у годину и даље опада. На пример, ово се не односи на ромску заједницу. Шта год ко мислио о њој, она сигурно не пати од претеране толеранције према геј људима. За феминизам није заинтересован просечни припадник ромске заједнице, такође немају појма о родним студијама. Напротив, њихове породице расту и још увек имају јаку позицију. А на другој страни имамо Србе који изумиру као народ. Ово се односи готово на целокупну Европу, западну цивилизацију, колевку погубног марксизма.

Већина земаља тзв. западне цивилизације тј. Западне Европе, Немачка, Француска и Енглеска једне су од најстаријих друштава они као народи старе. Полако али сигурно изумиру. Само заједнице имиграната из муслиманских земаља данас имају пораст у наталитету у овим земљама. Као што знамо, ислам не препознаје западњачку науку. Хомосексуалност најоштрије кажњава а улогу мушкарца и жене тј. оца и мајке као стуба породице конзервативно чува. Због оваквих ставова у наредним деценијама за очекивање је нагли пораст муслиманског становништва на тлу Европе. За данашње левичаре и либерале овај нимало безазлени тренд који је данас захватио Европу не представља проблем, већ га називај напредком тј. прогресом друштва. Ако овај напредак значи нашу спору смрт, онда тај напредак морамо одбацити!

Читава ствар такође има и социо-економску димензију. Материјализам нас приморава да заменимо традиционалну хијерархију тренутним приоритетима. Новац више није средство за обезбеђивање породице. Новац је постао све. Заједно за погубним прогресом чини модерно божанство. Мајка природа не познаје термин напредак и она не тражи побуде и идеале. Ако себи дозволимо толики конфор да нашу будућност заменимо за каријеру, новац и привидан луксуз, природа ће нас једноставно оборити. Она ће казнити ову нашу слабост.

Александар Воркапић

No comments:

Post a Comment